Hulladékból hasznosat

2023. december 7.


Utolsó előtti terepgyakorlatunk Bencéékhez vezetett. A reggeli hóesésen már meg sem lepődtem, úgy nézett ki, hogy már ez lesz a csütörtöki terepgyakorlatok időjárása😂. A belvárosban reggel még nem takarították el a havat, szóval megint csak kihívás volt eljutni a megadott találkozási pontra. 

Egy belvárosi címet kaptunk, ahol Bence és családja lakik. Miután beengedtek minket és megmásztuk az emeleteket egy tetőtéri lakásba jutottunk. Itt már várt minket Bence és kutyájuk, Kavics. Nem sokkal később már a nappalijukban hallgattuk a feleségét, ahogy arról mesél, milyen csodálatos dolgokat készít olyan alapanyagokból, amiket mások már nem használnak. Szinte bármiben képes meglátni a még benne rejlő értéket. Kézzel varrt pénztárcák, átalakított ruhák, nadrágokból gyártott kanapé huzat. Ez csak néhány példa a sok közül.

Mi is játszottunk egy játékot. Kaptunk egy üres tejesdobozt, és az volt a feladat, hogy minél több felhasználási módot gyűjtsünk. A virágcseréptől, a kisállat házon át, egészen a játékautó garázsig minden elhangzott. Érdekes volt rájönni, hogy egy ennyire egyszerű tárgyat hány féle képpen lehetne újra használni.

Az emeleten megnéztük még a "műhelyet", megmutatta, hogy milyen eszközöket használ és elmesélte honnan merít ihletet. Miután mindent szemügyre vettünk, amit lehetett, vettük a kabátunkat, hogy átsétáljunk az adományboltba. Itt is körbenéztünk, az üzletvezető hátul megmutatta, hogy mennyi adomány érkezik és ezeket hogyan szortírozzák. 

A terepgyakorlatunk itt ért véget és kétség sem fér hozzá, hogy szemléletformáló volt. Igyekszem ezentúl én is jobban figyelni, hogy meglássam, mi az amit még nem kell a kukába dobni😊.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon